1. HABERLER

  2. Karaman: Sorunları çözmeye, birlikte yönetmeye, bütçeyi şeffaflaştırmaya talibiz!
Karaman: Sorunları çözmeye, birlikte yönetmeye, bütçeyi şeffaflaştırmaya talibiz!

Karaman: Sorunları çözmeye, birlikte yönetmeye, bütçeyi şeffaflaştırmaya talibiz!

CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman ile ekibi Girne bölgesinde bulunan okulları ziyaret etti.

A+A-

Girne Anafartalar Lisesi ile 19 Mayıs Türk Maarif Koleji yönetimi ve öğretmenleriyle bir araya gelen Karaman, eğitimcilerin gözünden Girne’nin sorunlarını dinledi, görüş alış verişinde bulunarak sorunların çözümlerine ilişkin projelerini anlattı. Okul ziyaretlerinde sadece eğitim sorunlarının dile getirildiğini ifade eden Birol Karaman, eğitimcilerin bakış açısıyla kente bakmak gerektiğinin altını çizdi. Karaman, trafik, betonlaşma ve diğer sıkıntılar sebebiyle Girne’de ciddi bir sıkışıklık yaşandığını, bunları aşabilmek için bir buçuk yıldır hazırlıklar yaptıklarını ifade etti.  

TEMPLOS’TAN ST. HİLARİON’A YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU

Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman, “trafik, kanalizasyon ve yağmur suyu taşkınlarının önlenebilmesi için çeşitli çalışmalar yürüttük. Daha önce Viyana Belediyesi’nde kentsel dönüşüm üzerine belli çalışmalar yapan deneyimli bir uzmanla çalıştık. Sorunları çözmeye, halkla birlikte yürümeye, bütçeyi şeffaflaştırmaya talibiz” dedi. Girne’de en çok ihtiyaç duyulan şeyin ekolojik projeler olduğunu söyleyen Karaman, Girne’nin betonlaşmış halinden insanları kurtarabilecek projelerinden birini de açıkladı:

“Kente nefes borusu oluşturabilecek adımlardan biri, Templos’tan St. Hilarion’a kadar bir yürüyüş ve bisiklet yolunun planı yapıldı. Burada belli alanlarda doğa ile iç içe yoga yapabilecek, kitap okunabilecek doğayla uyumu güzel tasarımlar hazırlıyoruz. Birkaç güne bunların çizimlerini de paylaşacağız.”

EĞİTİMCİLERİN BEKLENTİSİ

Belediye ile okulların işbirliğinin önemine dikkat çeken öğretmenler de kent içinde bisiklet yollarının artırılması gerektiğini böylece trafik sorunun bir nebze çözülebileceğini belirtti. Bisikletin bir ulaşım aracı olarak görme vizyonunun kazandırması gerektiğini ifadeden öğretmenler bu yönde radikal kararlar beklediklerini bildirdi. Kanalizasyon arıtmasının yetersizliği yüzünden Girne denizlerinin girilemez noktaya geldiğine, ekolojik açıdan da yapılması gereken birçok şey olduğuna işaret eden öğretmenler, kent içinde ufacık da olsa yeşil alan olmadığının altını çizerek, kentin birçok sorunu bulunduğuna ve bunların çözümü için yeterli vizyona sahip olmayan anlayışların Girne’yi bugünkü haline getirdiğine dikkat çekti.

EMLAK VERGİSİNİN % 15’İ EĞİTİME YATIRILIYOR MU?

Seçilmesi durumunda eğitimle ilgili yapılacak konularda eğitimcilerin, kentle ilgili konularda sivil toplumun da dâhil edilerek çalışılacağını, bütçenin her aşamasının halka paylaşılacağını bildiren Karaman, emlak vergilerinin yüzde 15’nin eğitime yatırılması gerektiğini ancak hali hazırda bundan emin olmadıklarını söyledi. Karaman, Belediye Meclis üyelerinin toplantılarının halka açık olduğu halde, bu toplantıların ne zaman nerede olduğunun duyurulmasının çeşitli kuşkular yarattığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.