8 gün daha tutuklu kalacaklar

Girne’de 247 adet hap ile ilgili tutuklanan zanlılar, dün ek süre talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı

Evrim KAMALI

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün Girne’de düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde içerdiğine inanılan, 247 adet hap ile ilgili tutuklanan Selkan Can, Mustafa Şimşek ve Hasan Nalbant dün ek süre talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı. Ülkeye 350 adet olarak sokulan hapların 113 tanesinin zanlılar tarafından satıldığı belirtildi.

Polis bulguları aktardı

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 9 Mart 2018 tarihinde Girne’de düzenlenen operasyonda zanlı Selkan Can’ın üzerinde 247 hap bulunduğunu söyledi. 

Tutuklanan zanlının ifadesi doğrultusunda zanlılar Mustafa Şimşek ile Hasan Nalbant’ın da gözaltına alındığını belirten polis, üç zanlından alınan ifadede ortaklaşa karar vererek uyuşturucu almayı planladıklarını, zanlı Nalbant’ın ise 7 Mart tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye 350 adet hap soktuğunu söyledi. Polis, yapılan soruşturmada zanlıların 113 adet hapı Girne’de bilmedikleri şahıslara para karşılığında sattıklarını itiraf ettiklerini kaydetti. Soruşturmanın sürdüğünü, aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

 

Gündem Haberleri

Otomobil ile Beton Mikseri kafa kafaya çarpıştı
9 ayrı pakette 220 gram! uyuşturucu ele geçirildi
4 kilo uyuşturucu ele geçirildi, zanlı tutuklandı
Sanayi bölgesindeki kaportacıyı soydu
Düzenlenen ortak operasyonda bir kilo uyuşturucuyla yakalandılar