ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: TikTok'u yasaklayabiliriz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Tiktok başta olmak üzere Çin yapımı sosyal medya uygulamaları yasaklayabileceklerini bildirdi.

Mike Pompeo, özellikle Çin kaynaklı uygulamaları yakından takip ettiklerini ve bu uygulamalara yasak getirilmesinin gündemde olduğunu açıkladı. 

Mike pompeo başta TikTok olmak üzere Çin tarafından geliştirilen uygulamaları yükleyenlerin tehlike altında olduğunu belirterek Fox News'a yaptığı açıklamada 'Bu uygulamaları yükleyip kullanan insanlar özel verilerinin Çin Komünist Partisi'ne satılmasını göze almalı.' ifadesini kullandı. 

Tiktok uygulamasını veri depolamasıyla ilgili olarak daha önce de gündeme gelen tartışmalarda şirket Amerika'dan gelen verilerin amerika'da depolandığını ve böyle bir tehlikenin bulunmadığını dile getirmişti. 

Amerikalı siyasetçiler daha önce de TikTok uygulamasıyla ilgili 'tehlikeli' ifadesini kullanmıştı.

TikTok şirketinin merkezi Pekin'de bulunuyor. 

Türkiye Haberleri

Türkiye'de en düşük emekli aylığı 20 bin TL olacak
Türkiye’de 2026 bedelli askerlik ücreti 333 bin TL
Ünlülere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga!
Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası!