Acil serviste olay çıkaran zanlı cezaevine gönderildi

Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nin bekleme salonunda olay çıkarmakla itham edilen zanlı Mehmet Gümüşaslan, cezaevine gönderildi.

Girne’de meydana gelen "Kasti Hasar, Rahatsızlık ve Uygunsuz Tavr-ı Hareket" suçlarından itham edilen zanlı Mehmet Gümüşaslan, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kağan Savaşkan, 17 Mayıs 2025 tarihinde saat 12.30 raddelerinde, Girne'de umumi bir yer olan Akçiçek Devlet Hastanesi’nin acil servisinin bekleme salonu içerisinde, Karaoğlanoğlu'nda sakin zanlı Mehmet Gümüşalan’ın hasta halde bekletildiği gerekçesiyle, yüksek sesle anlamsız bir şekilde bağırıp çağırarak rahatsızlık yapıp, ellerini ve kollarını gelişi güzel sallamak suretiyle uygunsuz tavrı harekette bulunmuş ve acil servisin bekleme salonu içerisinde bulunan 6 kiloluk yangın söndürme tüpünü, 1x2.50 metre ebatlarındaki camdan mamul giriş kapısına kasten ve kanunsuz olarak atıp kırmak suretiyle kasti hasara uğrattığını mahkemeye aktardı.

Polis zanlının suçüstü tutuklandığını ve bahse konu yangın söndürme tüpü emare olarak zapt edildiğini, zanlıdan ifade alındığını söyledi.

Savaşkan, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 2 gün ek süre alındığını, bu süre zarfından gerekli soruşturmanın yapıldığını kaydetti. Polis, zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Evren Mürsel zanlının davasında hazır olması maksadı ile 10 günü aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"