"Acilen yeni asgari ücret belirlenmeli"

Bıçaklı, 1 Ocak tarihinden itibaren yeni asgari ücretin uygulamaya girebilmesi için, Asgari Ücret Komisyonu’nun acilen toplanması ve günün koşullarına uygun olarak yeni asgari ücreti belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Aslan Bıçaklı, 1 Ocak tarihinden itibaren yeni asgari ücretin uygulamaya girebilmesi için, Asgari Ücret Komisyonu’nun acilen toplanması ve günün koşullarına uygun olarak yeni asgari ücreti belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Bıçaklı yazılı açıklamasında, asgari ücretin dört kişilik bir ailenin yaşamını insanca sürdürebileceği ve tüm masraflarını rahatça karşılayabileceği bir ücret olması gerektiğini belirtti.

Özellikle özel sektörde, sendikasız olarak, günde 10-12 saat, asgari ücretin de altında ücretle işçi çalıştırıldığını ve emek sömürüsü yapıldığını ifade eden Bıçaklı, “başta Çalışma Bakanı olmak üzere hükümeti bu konularda sonuç üretme adına acilen göreve davet ediyoruz” dedi. 

Gündem Haberleri

Arhun: KKTC asgari ücret toplumuna dönüşme yolundadır
Sevgül Uludağ, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak
"Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği yok sayılarak kalıcı çözüm üretilemez"
Serdaroğlu: Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nu derhal toplayın!
Açık artırmayla araç satışı yapılacak