Adana'da bir kişi tuvalet çukuru kazdığı alanda, Roma dönemi mozaik buldu

Adana'da bir kişi tuvalet çukuru kazdığı alanda, Roma dönemi mozaik buldu

Olay yerine Adana Müzeler Müdürlüğü'nden arkeologlarla gelen jandarma, inceleme yaptı. Arkeologlar, mozaiklerin Roma dönemine ait olabileceğini, alanın 1600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Ev sahibi Serkan Biçer, yaşadıklarını "Tapulu arsamıza tuvalet çukuru kazmak istedim. Kazarken, bazı renkli taşlara rastladım. Kazdıkça daha farklı desenler ortaya çıkmaya başladı" diye anlattı.

Adana'nın Kozan ilçesinde, evinin arka bahçesine tuvalet çukuru açan 32 yaşındaki Serkan Biçer, Roma dönemine ait olduğu belirtilen mozaik buldu.

DHA'nnı haberine göre ilçeye bağlı Hamamköyü Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk babası Serkan Biçer, evinin arkasındaki alanda tuvalet çukuru açmaya başladı. Yaklaşık 1 metre derinlikte renkli taşlara rastlayan Biçer, durumu eşi Yasemin Biçer'e anlatıp, tarihi eser olabileceğini düşünerek jandarmaya haber verdi. Olay yerine Adana Müzeler Müdürlüğü'nden arkeologlarla gelen jandarma, inceleme yaptı. Arkeologlar, mozaiklerin Roma dönemine ait olabileceğini, alanın 1600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

"KAZDIKÇA FARKLI DESENLER ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Bunun üzerine jandarma, kalıntıların bulunduğu alanın çevresine kamera sistemi yerleştirerek koruma altına aldı. Bölgede kazı yapılması kararı alındığı belirten ev sahibi Serkan Biçer, "Tapulu arsamıza tuvalet çukuru kazmak istedim. Kazarken, bazı renkli taşlara rastladım. Kazdıkça daha farklı desenler ortaya çıkmaya başladı. O da desenleri ve renkli taşları görünce şaşırdı. Bunların tarihi değerinin olduğunu söyleyerek jandarmaya haber verdik. Gelen görevliler önümüzdeki günlerde burada yaklaşık bir dönüm arazi üzerinde kazı çalışmasının yapılacağı ve bu kazıdan sonra daha net bir bilgi elde edileceğini söyledi" dedi.

Türkiye Haberleri

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası!
Çelik: Rum Yönetimi’nin girdiği yol, yüzlerce kilometre hızla duvara çarpma yoludur
‘Gazimağusa İlahiyat Koleji Yapım Projesi Protokolü’ T.C. Resmi Gazete’de yayınlandı
Erdoğan: En gerçekçi çözüm, iki devletin var olduğu modelden geçer