Adeyemi, 18 ay hapis cezasına mahkum edildi

Uyuşturucu suçuyla yargılanan sanık Maimuna Adeyemi, 18 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Uyuşturucu suçuyla yargılanan sanık Maimuna Adeyemi, 18 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkemede kararı açıklayan Yargıç Murat Soytaç, sanığın 54 gram hintkeneviri ve dikkate alınan davasında kokain tasarruf edip üçüncü şahıslara vermesini aleyhine değerlendirdiklerini belirtti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanığın aleyhindeki kararı Yargıç Soytaç açıkladı.

Soytaç, sanık Maimuna Adeyemi’nin işlediği suçların uzun süreli hapis cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğunun altını çizdi. Soytaç, sanığın 54 gram hintkeneviri ve dikkate alınan davasında kokain tasarruf edip üçüncü şahıslara vermesini aleyhine değerlendirdiklerini belirtti.

Kamu menfaati gereği bu tür suçlara mahkûmiyet verilirken, caydırıcı ceza uygulanması gerektiğini kaydeden Soytaç, bu nedenle sanığı mahkûm olduğu suçlardan oybirliği ile 18 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Gündem Haberleri

Fatma Ünal'ın davası itham için 10 Haziran'a ertelendi
Vergi, KDV, asgari ücret ve hayvancılık alanlarını kapsayan 5 yasa tasarısı resmi gazetede yayınlandı
Bengihan Asgari Ücretler Yasası’ndaki değişikliğe tepki gösterdi
"Külliyedeki Dünya Sanat Günü organizasyonunun parçası olmayacağız"
Denktaş: Kıbrıs’ta işgal altında olan tek şey Kıbrıs Cumhuriyeti hükûmetidir