Afrodit yatağındaki doğalgazı Mısır’a taşıyacak olan boru hattı için imzalar atıldı

Afrodit yatağındaki doğalgazı Mısır’a taşıyacak olan boru hattı için imzalar atıldı

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki “Afrodit” yatağındaki (12. parsel) doğalgazı Mısır’daki doğalgaz sıvılaştırma terminaline taşıyacak olan denizaltı boru hattı için bugün imzalar atıldı.

Rum radyosu, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile Mısır Petrol Bakanı Tarek El Molla’nın, anlaşmaya imza koyduğunu duyurdu.

İki bakan, anlaşmanın “Kıbrıs ve Doğu Akdeniz doğalgazının geliştirilmesi için ‘dönüm noktası’ olduğunu” vurgulayarak, 30 gün içerisinde, iki ülkenin yetkili bakanlıklarındaki temsilcilerden oluşacak ortak takip komitesinin kurulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

İmza töreninde, Avrupa Komisyonu Enerji Genel Müdürlüğü Temsilcisi Anne-Charlotte Bournoville de hazır bulundu.

Güney Kıbrıs Haberleri

Güney Kıbrıs’ta grip nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi
Simon Aykut'un İsrail'e iadesi onaylandı
Yorgo Vasiliu, 94 yaşında hayatını kaybetti
Eski Rum Yönetimi Başkanı Yorgos Vasiliu yoğun bakımda!
Ewa Künzel’in serbest bırakılma talebi reddedildi