Akansoy: “Tutanakları dahi okumuyorlar, sadece şov yapıyorlar”

CTP Kıbrıs Çalışma Grubu üyesi Milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri aktardığı konuşmasında son günlerin moda yorumu olan “sıkıldık” ruh halini kabul etmediklerini, kimsenin halkı maceraya sürüklemeye hakkı olmadığını, elde edile

Meclis’e gelen müzakere tutanaklarını dahi okumayan muhalefet vekillerini kürsüye çıkıp “şov yapmakla” eleştiren Akansoy, Kıbrıs sorununun federal temelde çözülmesi gerektiğini ve garantörler de dahil tüm tarafların çıkarının bu olduğu görüşünü belirtti.

Akansoy, BM parametreleri çerçevesinde sorunun çözüleceğini, Kıbrıslı Türklerin hak ve çıkarlarının orada net bir şekilde altının çizildiğini söyledi.

Doğal gaz konusunun önemine de değinen Akansoy, çıkarılacak kaynaklarda Kıbrıslı Türklerin de hakkı olduğunu, bölgede Türkiye’nin de uluslararası anlaşmalardan doğan hakları bulunduğunu ve gerginliklerin bir fayda sağlamayacağını, aklıselimin galip gelmesi gerektiğini ifade etti.

Gündem Haberleri

TMT mensubu Mehmet Salih Emircan hayatını kaybetti
3 kişi hayatını kaybetti
"Prim desteğinden 8 bin 500 iş yeri, 86 bin çalışan faydalanıyor"
Kamu yeterlilik sınavına 3 bin 74 kişi katıldı
Bin 108 gündür kaçak olduğu ortaya çıktı