AKEL’den Türk koçanlı mal üzerindeki konutlar için yasa önerisi

Güney Kıbrıs’ta Türk koçanlı arazilere 1974 sonrasında Rumlar tarafından yapılan evlerin Türk malı addedilerek, hak sahipleri öldükten sonra varislerine verilmemesi konusunu çözmek için AKEL tarafından bir yasa önerisi hazırlandığı haber verildi.

Haravgi, “AKEL’den Kıbrıs Türk Mallarındaki Konutlar İçin Yasa Önerisi” başlıklı habere göre, AKEL Milletvekili Skevi Kukuma, bu sorunun aşılması için AKEL’in, Türk malı arazi üzerine inşa edilmiş evlerin kullanım statüsünü düzenleyen bir yasa önerisi hazırlamakta olduğunu açıkladı. 

Kukuma, hazırlanmakta olan düzenlemeyle, bu tür evler için de, Türk malı araziler üzerine inşa edilmiş devlet konutları ve oto-iskân yerleşim bölgelerindeki ev ve apartmanlarda olduğu gibi Kira Belgesi verileceğini kaydetti.

Haberde, Türk koçanlı arazilerin, üzerine kendi olanaklarıyla ev inşa etmeleri için Rumlara tahsis belgesiyle verildiğini ve zamanla bu evlerin Kıbrıs Türk evi addedildiğini yazdı.

Türk malı arazi üzerine inşa edilen evlerin, inşa eden Rumlar öldükten sonra varisleri tarafından alınamadığını yazan gazete, Rum İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulu “Kıbrıs Türk Malları Vasiliği”nin birçok durumda, ilk hak sahiplerinin varislerini, ailelerinin parasıyla inşa ettiği bu evlerden çıkardığına işaret etti.

Güney Kıbrıs Haberleri

Cami kursunda 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar!
"Türkiye’yle ilgili AB üyesi 27 ülkenin izlediği politikayı sürdüreceğiz"
1 yılda 4 bin 749 öğrenci şiddet olaylarına karıştı
Kıbrıslı Rumların yüzde 14,9’u fakirlik tehlikesinde
Rum Basını: Görüşüyorlar ama "Eli boş"