Alman emlakçının dava duruşması 5 Mart 2025’e ertelendi

Esentepe ve Girne’de emlak satışına aracılık ettiği gerekçesiyle Temmuz ayında Güney Kıbrıs’ta tutuklanan ve Eylül ayında Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Alman emlakçının dava duruşması 5 Mart 2025’e ertelendi.

Esentepe ve Girne’de emlak satışına aracılık ettiği gerekçesiyle Temmuz ayında Güney Kıbrıs’ta tutuklanan ve Eylül ayında Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Alman emlakçının dava duruşması 5 Mart 2025’e ertelendi.

Haravgi gazetesi, Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nin Alman emlakçının dava duruşmasını erteleme nedeninin, mahkemenin ağır programı ve yoğunluğunun gösterildiğini yazdı.

Habere göre, iddia makamı, Alman emlakçının bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalmasını önerirken, Alman emlakçının avukatı Sotiris Avguru ise savunmanın tanık belgelerinin tamamını almadığını ancak bazı belgelerin tercümesinin de beklemede olduğunu ileri sürerek, bu karara itirazda bulundu.

Avrupa Konseyi’nin raporuna ve Rum basınında çıkan haberlere atıfta yapılarak, Alman emlakçının, aşırı doluluk nedeniyle Merkezi Cezaevi’ndeki tutukluluk koşulların elverişsiz olduğundan söz eden Avguru, müvekkilinin avukatlarıyla yaptığı görüşmeler sırasında tercümana erişim sorunu yaşadığını da belirtti.

İddia makamı ise savunmanın dile getirdiği ilk noktayı teyit ederken, Avrupa Konseyi’nin raporunda tutukluluk koşulları hakkında belirli bir şeyden bahsedilmediğini savundu.

Güney Kıbrıs Haberleri

Hristodulidis: Maraş önerisi masada kalmaya devam ediyor
PepsiCo ve EKTAM Kıbrıs’a 144 milyon Euro’luk dava açıldığı iddiası
Limasol’da 22 yaşındaki Kıbrıslı Türk gence saldırı!
Hristodulidis: Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması için fırsat penceresi var
Güney Kıbrıs’ta taşınmaz mal satışlarında yüzde 14’lük artış