Amcaoğlu:" Temiz enerjiyi halka sağlamak mı, kar etmek mi?"

Amcaoğlu, araştırma önergesi verilmesinin nedenlerinin çok açık olduğunu belirtti

Amcaoğlu, kurumun bugün geldiği noktayla ilgili fikir ayrılıklarının ortada olduğunu söyleyerek, kurumun misyonunun ne olduğunu sordu.

Amcaoğlu, kurumun misyonunun kamu yararına ekonomik, sürdürülebilir ve temiz enerjiyi halka sağlamak mı, kar etmek mi olduğunu sordu.

Kurumun borçlarının yeni hükümetin göreve gelmesiyle sürekli arttığını dile getiren Amcaoğlu, dövizdeki düşüşün, birim fiyatlarına yansımamasının nedeninin ne olduğunun açıklanmasını istedi.

Amcaoğlu, mahsuplaşma ile protokolle tahsil etmenin ayrı olduğunu belirterek, zam yapmama kararının, ödeme güçlüğü üzerine karar değiştirilmesinin hem kurumu, hem de halkı zarara uğrattığını savundu.

Ekstra tesis ihtiyacının nasıl ortaya çıktığını soran Amcaoğlu, net bilgi verilmediğini kaydederek, araştırma önergesinin dikkate alınması ve onaylanması gerektiğini söyledi.

Borçların, tahsilatlarda yaşanan sorunlardan mı, yanlış yatırım veya yanlış kararlardan dolayı mı arttığını soran Amcaoğlu, önergeyle bu noktaların aydınlatılmasına gerek olduğunu belirtti

Gündem Haberleri

1964 yılında kaybolan Şehit Reşat Ahmet askeri törenle defnedildi
Hava parçalı bulutlu olacak
Dinçyürek: Diyetisyenlere TSHD bünyesinde kadro düzenlemesi hedefindeyiz
TDP Mağusa Açık Pazarı’nı ziyaret etti
Araçla kaldırıma çıkarak üç kişiye çarptı!