Anastasiadis Spehar ile görüştü

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bu sabah BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile görüştü

Rum radyosunun haberine göre Anastasiadis, Spehar ile görüşmesinin ardından açıklama yaparak, Spehar’ın BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) adadaki varlığının, istenmeyen gelişmelerin önüne geçilmesi çerçevesinde, en önemli istikrar unsurlarından biri olduğu tezini benimsediğini söyledi.

Spehar ise, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in de eşliğinde, Anastasiadis ile “oldukça iyi bir görüşme” gerçekleştirdiklerini belirtti.

Spehar, önce Washington’a giderek, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle UNFICYP’in adadaki görevi konusunu görüşeceğini; ardından da New York’a geçerek, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de dahil olmak üzere, BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve BM Genel Sekreterliği üst düzey yetkilileriyle bir araya geleceğini kaydetti.

UNFICYP’in adadaki görev süresinin uzatılmasıyla ilgili rapor, BM Güvenlik Konseyi’ne 30 Ocak’ta sunulacak

Güney Kıbrıs Haberleri

Cami kursunda 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar!
"Türkiye’yle ilgili AB üyesi 27 ülkenin izlediği politikayı sürdüreceğiz"
1 yılda 4 bin 749 öğrenci şiddet olaylarına karıştı
Kıbrıslı Rumların yüzde 14,9’u fakirlik tehlikesinde
Rum Basını: Görüşüyorlar ama "Eli boş"