Anastasiadis: Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüştü.

Görüşmenin ardından Elysee Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Macron, Fransa ile Rum Yönetimi arasında ilişkilerin iyi olduğunu ve daha iyi bir hale getirmek için ekonomik ve kültürel alanlarda çalışmaların yapılacağını söyledi.

Macron, görüşmede Kıbrıs meselesini de ele aldıklarını belirterek, “BM’nin çatısı altında üç gücü birleştiren bir müzakere yürütülüyor, bunlar Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık. Bu müzakere süreci birkaç sene önce hiç kimsenin düşünemeyeceği bazı tarihi ilerlemeler kaydedilmesini sağladı.” dedi.
Kıbrıs müzakerelerinin hala sonuçlanmadığının altını çizen Macron, Fransa’nın bu müzakerelerin sonuca bağlaması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Anastasiadis, görüşmede ekonomik, kültürel, savunma konularını ele aldıklarını ve bu konularda çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Fransa’nın Kıbrıs müzakereleri ve bölgedeki sorunlara çözüm bulabileceğine inandığını vurgulayan Anastasiadis, Avrupa Birliğinin (AB) yeniden yapılanmasına ihtiyaç duyulduğunu ve Rum Yönetimi olarak buna destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Anastasiadis, “Hepimiz Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Türkiye’nin AB’nin içinde olduğu düşüncesini paylaşıyoruz ama Türkiye’nin Kopenhag kriterlerini ve AB’ye girmek isteyen her ülke gibi taahhütleri yerine getirmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Güney Kıbrıs Haberleri

"Kıbrıs için endişe edilecek bir durum yok"
Güney Kıbrıs’taki minibüs kazasında 10’u öğrenci 13 kişi yaralandı
Hristodulidis: "Türkiye adaya ne getirirse getirsin, Kıbrıs’ta "işgalci" güçtür"
Hristodulidis: Herhangi bir operasyonun parçası olmaya niyetimiz yok
600 civarında Kıbrıs vatandaşı Körfez ülkelerinde mahsur kaldı