Fileleftheros gazetesi, “EDEX 2018” savunma fuarına katılmak üzere Mısır’a giden Angelidis’in, El Sisi’ye Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in iyi dileklerini ilettiğini ve Mısır’ın terörle etkin mücadelede ve Doğu Akdeniz’deki barışın, refahın ve istikrarın sağlanması yönünde yapacağı katkının önemine vurgu yaptığını yazdı.
Habere göre Angelidis, Mısır ile Güney Kıbrıs arasındaki dostane ilişkilere vurgu yaparak, Güney Kıbrıs’ın AB çerçevesinde Mısır’a destek verdiğini söyledi.
Mısır ile Güney Kıbrıs arasındaki işbirliğinin bugün, her zamankinden daha ilerde olduğuna dikkati çeken Angelidis, Mısır ile tüm alanlarda işbirliğinin yapıldığına işaret etti.
Gazete, savunma fuarı kapsamında Güney Kıbrıs-Mısır-Yunanistan savunma bakanlarının da görüştüğünü ve üçlü işbirliğinin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulunulduğunu yazdı.
Habere göre görüşmede, bölgesel güvenlik ve savunma işbirliğine dair konular da ele alındı.
Güney Kıbrıs Haberleri
Cami kursunda 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar!
"Türkiye’yle ilgili AB üyesi 27 ülkenin izlediği politikayı sürdüreceğiz"
1 yılda 4 bin 749 öğrenci şiddet olaylarına karıştı
Kıbrıslı Rumların yüzde 14,9’u fakirlik tehlikesinde
Rum Basını: Görüşüyorlar ama "Eli boş"