Yazılı açıklama yapan Arıklı, “Bundan birkaç gün önce Sayın Cumhurbaşkanının bugün BM Genel Sekreteri Guterres ile bir video konferans yapacağı açıklanmıştı. Biz de o dönemde yaptığımız açıklamada; Guterres'in bu görüşmesinin seçimlerde propaganda malzemesi olarak kullanılacağını ve bu yüzden Guterres'in bu görüşmesini 18 Ekimden sonra yeni seçilecek Cumhurbaşkanı ile yapmasının daha uygun olacağını ifade etmiştik.” dedi.
“Görünen o ki, Sayın Akıncı bu görüşmeden de ince mesajlar çıkartacak ve tıpkı Berlin görüşmelerinde olduğu gibi bunu da tepe tepe kullanacaktır” diyen Arıklı, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 5'li zirve toplanırsa, bu toplantının gayesinin federasyondan başka seçeneklerin gündeme alınıp alınmayacağı olacağını” söyledi.
Arıklı, “Sık sık Türkiye’nin seçimlere müdahalesinden şikayet edenlerin, 9 gün kala Guterres ile yapılacak video konferansı nasıl kullanacağını merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gündem Haberleri
Arhun: KKTC asgari ücret toplumuna dönüşme yolundadır
Sevgül Uludağ, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak
"Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği yok sayılarak kalıcı çözüm üretilemez"
Serdaroğlu: Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nu derhal toplayın!
Açık artırmayla araç satışı yapılacak