Arıklı: Bu Hükümet, laikliğin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatıdır

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, okullarda başörtüsü takılmasına izin veren ve ardından geri çekilen Disiplin Tüzüğü tartışmaları ile ilgili konuşarak, “Bu Hükümet, laikliğin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatıdır" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, dün akşam Lefkoşa'da düzenlenen iftar programında açıklamalarda bulundu.

Hükümetin laiklik ve Atatürk ilkelerinin teminatı olduğunu belirten Arıklı, özgürlüklerin önemine dikkat çekti.

“Bu hükümet, laikliğin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatıdır” diyen Arıklı, Atatürk’ün erkekler için şapka devrimi yaparken, kadınların başörtüsüne müdahale etmediğini vurguladı. “Onların özgürlük alanına müdahale etmeyi aklına bile getirmemiştir” ifadelerini kullandı.

Arıklı, 14 yaşındaki iki kız çocuğunun başörtüsü nedeniyle okula alınmamasına da tepki göstererek, “Eğitim hayatını felç eden bu zihniyet, Hala Sultan açılırken ‘Orada terörist-bombacı yetiştirecekler’ diye ortalığı ayağa kaldıran zihniyettir” dedi.

Arıklı, "Bugün orada bombacı-terörist değil, dünya şampiyonu çocuklar yetişiyor…” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri

Tutuklu arkadaşlarını görmek amacıyla mahkemeye gelince polis tarafından tutuklandı
“Foto Şık” olarak tanınan fotoğrafçı Mehmet Şık, son yolculuğuna uğurlandı
Sınır kapısında 11 kilo kuzu etiyle yakalanan zanlı teminatla serbest bırakıldı
Eski kız arkadaşının evine girip kıyafetlerini kesti
74 yaşındaki Hasan Hilmi Ersözler hayatını kaybetti