Arıklı: Meclisin kararı bağlayıcıdır, kimse federasyon görüşmesi yapamaz

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bugün katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak, “Kıbrıs meselesinde görüşmeciye müzakere yetkisi veren organ Meclis’tir” ifadelerini kullandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Meclisi’nde dün alınan kararın “tarihi ve bağlayıcı” olduğunu belirterek, bu karar yürürlükte olduğu sürece hiç kimsenin federasyon temelli müzakereler için masaya oturamayacağını vurguladı.

Arıklı, bugün katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak, “Kıbrıs meselesinde görüşmeciye müzakere yetkisi veren organ Meclis’tir” ifadelerini kullandı.

Tarihten örnek veren Arıklı, 2003 yılında dönemin ana muhalefet lideri Mehmet Ali Talat ve BDH lideri Mustafa Akıncı’nın, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı uzlaşmazlıkla suçlayarak Meclis’ten görüşmecilik görevinden alınmasını istediklerini hatırlattı. O dönem muhalefetin bu söylem üzerine seçim kazandığını, ardından Denktaş’ı görevden almak için girişimde bulunduklarını anlatan Arıklı, “Ankara bu girişime karşı çıkmış, Talat ve Akıncı’yı Ankara’ya çağırmıştı. Talat ikna edilmişti ancak Akıncı ayrı bir uçakla Kıbrıs’a dönmüştü” ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri

Özersay: Bazı kamu çalışanları mesai saatleri içerisinde ikinci iş yapıyor
Meslek liseleri için başvurular bugün başlıyor
Amcaoğlu: 30 yıllık altyapı yol haritasını oluşturuyoruz
"Hakan Fidan’ın açıklamalarından memnun değilim"
Bilbay Eminoğlu, bugün Lefkoşa’da toprağa verilecek