Atun: “Hükümetin maliyesi patlak verdi”

Meclis Genel Kurulu ‘denetim’ görevi ile toplandı. 17 güncel konuşma istemi bulunan Genel Kurul’da ilk sözü UBP Milletvekili Sunat Atun aldı.

Meclis Genel Kurulu ‘denetim’ görevi ile toplandı. 17 güncel konuşma istemi bulunan Genel Kurul’da ilk sözü UBP Milletvekili Sunat Atun aldı. UBP Milletvekili Sunat Atun, bütçe açığının ‘zirveyi zorlar noktaya geldiğini’ savundu.

Atun: “Hükümetin maliyesi patlak verdi”

UBP Milletvekili Sunat Atun, son haftalarda mali ve ekonomik konuların gündem kazanmaya başladığını söyledi. Atun, bütçe açığının ‘zirveyi zorlar noktaya geldiğini’ savundu.Kıb-Tek’in birkaç arayla zam yapma ihtiyacı içerisinde olduğunu, bu durumun “mali çöküş” nedeniyle yaşandığını öne süren Atun, “Maliye’nin durumu neyse, Kıb-Tek’in de durumu odur” dedi.

Atun, “hükümetin maliyesinin patlak verdiğini” de ifade ederek, hükümetin maaş ödeyemez duruma gelme riski ile karşı karşıya kalabileceğini öne sürdü.

İlk kez 2019 yılında Türkiye ile ekonomik protokolün olmadığı bir dönem yaşandığını, belki de bu yıl hiç imzalanamayacağını kaydeden Atun, “Sorun sistem değişikliğinde değil, sizin hükümetinizdedir” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

1964 yılında kaybolan Şehit Reşat Ahmet askeri törenle defnedildi
Hava parçalı bulutlu olacak
Dinçyürek: Diyetisyenlere TSHD bünyesinde kadro düzenlemesi hedefindeyiz
TDP Mağusa Açık Pazarı’nı ziyaret etti
Araçla kaldırıma çıkarak üç kişiye çarptı!