Batı Şeria'da ABD Başkan Yardımcısı Pence protestosu: İstemiyoruz!

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını da protesto eden göstericiler, Filistin bayraklarıyla Kudüs'ün Arap ve İslam kimliğine vurgu yapan sloganlar attı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde toplanan Filistinliler, İsrail'i ziyaret etmesi beklenen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i protesto etti. Halk Direnişi Komitesi Üyesi aktivist Münzir Umeyre, yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin hakkını satanları topraklarımızda istemiyoruz. Pence de istenmeyen adamdır. Ne o ne de başka bir ABD'li yetkili burada istemiyoruz." dedi.

Kudüs için Filistinlilerin seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen Umeyre, "Kudüs her zaman kırmızı çizgimizdir. Filistin devletinin başkenti olması için en değerlilerimizi feda etmemiz gerekse bile" diye konuştu.

Beytullahim Belediyesi, ABD'nin 6 Aralık'ta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını ilanının hemen ardından protesto amacıyla Mehd Kilisesi Meydanı'ndaki Noel ağacının ışıklarını söndürmüştü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin söz konusu kararını açıklamasının ardından, ABD'nin İsrail-Filistin barış görüşmelerinde "arabulucu" rolünü kaybettiğine dikkati çekerek, İsrail-Filistin'i ziyaret etmesi beklenen ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesini iptal etmişti.

Abbas'ın liderliğini yaptığı Fetih Hareketi de Mike Pence'in İsrail'e gelmesiyle beraber ülkenin tamamında protesto gösterilerinin düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.
Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Cibril er-Rucub, bir televizyonprogramında, ABD Başkan Yardımcısı Pence'in "Filistin'de istenmeyen adam" ilan edildiğini duyurmuştu.

Dünya Haberleri

Trump: ABD artık Ukrayna’yı finanse etmiyor
BM’nin yeni Kıbrıs temsilcisi Khassim Diagne resmen görevine başladı
Japonya tarihinin ilk kadın başbakanı seçildi
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hapse girdi
7 aylık oğlunu öldürüp, kaçırıldığını iddia etti