Ben inanmıyorum..

Arif Alasya

Son günlerde kendi iç hesaplaşmalarına Kıbrıs’ı da dâhil eden faili meçhul cinayetler ile Kıbrıs üzerinden yürütülen uyuşturucu ve kara para olayları ile ilgili açıklamalar yapan bir mafyanın kasetleri sonrası Meclisteki siyasi partilerinin yanında diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinde ciddi hareketlenmeler mevcut.

Mecliste komiteler kurulup derinlemesine araştırma yapacaklar mış?

Olaylarda adı gençlere bir bakıyorum.

Falyalı benim bu işlerle ilgim yok diye açıklama yapıyor. Elinizde bu mafyanın açıklamaları dışında deliliniz var mı?

O dönemin sivil savunma komutanı Gaip Mendi açıklamalar yapıp bizim olayla ilgimiz yok,Kutlu Adalı’nın Rumlarca öldürüldüğü yönünde şüphelerimiz var diyor.

En enteresan açıklamayı da eski Cumhurbaşkanı M.A.Talat yapıyor ve soruşturmaların daha ileri götürülmemesi için asker talimat verdi diyor.

Anayasanın geçici 10.ncu maddesi ile yönetenlerin gerçekte yönetilenler olduğu aşikârdır.

38 yıldır Anayasada geçici maddede belirtilen gerekçeler ortadan kalkmadı mı? Bu maddeyi bırakın kaldırmak, kaldırılması bile teklif edilemez bir madde durumdadır. Üstelik bu maddeyi sadece meclis çoğunluğu ile kaldırmak mümkün değil referanduma gitmek gerekir.

Diyelim ki referanduma gittik bence sonuç son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadığımız müdahalenin belki da on katı şiddetle müdahale ile kaldırılmaması yönünde oy çıkar.

Bence mecliste yapılan tüm araştırmaların bir sonuca varması mümkün değil bunu bu komiteleri kurmak için parmak kaldıran tüm vekiller da bunu çok çok iyi bilir.

Sonuç almak için önce ülkeyi bizim yönetmemiz gerekir. Yıllardır yönetilmeyi kabullenenlerden ben medet ummuyorum.

Sivil toplum örgütleri ne kadar baskı yaparsa yapsın Anayasanın geçici 10.nuncu maddesi arada durdukça düzenin değişmesi mümkün değildir.

Düzenin değişmesini sağlamak iddiasında olan siyasi partiler da Hükümete gelmişlerdir. Ama ancak düzenin devamı hatta perçinlenmesi yönünde hareket etmişlerdir.

İTEM yasası, Faizlerin serbest bırakılması, KDV yasası, İTEM yasası ile verilen arazilerin Bakanlar kurulu karaları ile satılması, Sermayenin daha da semirmesi için çıkartılan yasalar ve daha niceleri bu düzenin değişmesini isteyenlerin Hükümette olduğu dönemlerde gerçekleşmiştir.

Bence bu mafyanın açıklamaları sonrası toplumda alevlenen ateşin soğutulması için meclis hareketlenmiştir. Göreceğiz.

Tek bir kararla Anayasanın geçici 10.nuncu maddesinin kaldırılması yönünde referandum kararı alın biz de acaba bizim kendi ülkemizi yönetmemize izin verilecek mi ? Verilmeyecek mi? Görelim

Ben böylesi bir geçişin olacağına inanmıyorum. Sizlerin da Meclisteki bu komitelerden sonuç alacağınıza da alsanız da yargıda Özgürgün davası ve nice davalar gibi asılı kalacağına inanıyorum.

Biz bu memleket bizim biz yöneteceğiz derken bu söylemin altını doldurmalıyız. Ancak yazımın başlığında yazdığım gibi

Ben bunu yapabileceğinize inanmıyorum. Yapmak isteyenlerin da sonuna kadar yanında olacağım.