Berova:“Cebimizi yakan elektrik fiyatları nasıl oluştu?"

Berova konuşmasında, mecliste bugün araştırma önergeleri görüşülmesi esnasında hükümetin aldığı tavrı üzülerek izlediği söyledi

Berova, “İktidar vekilleri adına konuşan bakan kavramları birbirine karıştırdı. Araştırma önergelerinde suçlu aranmıyor” dedi.

Önergenin amacının, kurumun, elektrik fiyatlarına da yansıyan uygulamalarının denetimini  sağlamak olduğunu söyleyen Berova, “Cebimizi yakan elektrik fiyatlarının nasıl oluşturulduğuna ilişkin önergenin ret edilmesini üzüntüyle karşıladım. Bu karartmanın nedenini de anlamadım” dedi.

Bu sırada Başbakan Tufan Erhürman, oturduğu yerden, KIB-TEK ile ilgili UBP’nin istediği veya alamadığı bir bilgi olup olmadığını sorarken, Bakan Nami de kurumun maliyetlerinin milletvekillerine dağıtıldığını söyledi.

Berova, Amcaoğlu’nun Meclise yazılı soru önergesini sunduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından ikinci önerge de oy çokluğuyla reddedildi. Oylamanın ardından güncel konuşmalara geçildi

Gündem Haberleri

Arhun: KKTC asgari ücret toplumuna dönüşme yolundadır
Sevgül Uludağ, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak
"Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği yok sayılarak kalıcı çözüm üretilemez"
Serdaroğlu: Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nu derhal toplayın!
Açık artırmayla araç satışı yapılacak