Beşiktaş Fenerbahçe derbisini spor yazarları yorumladı

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan ve 3-3 biten unutulmaz Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini spor yazarları yorumladı.

Lemi Çelik (Sözcü): Maça mükemmel başlayan Beşiktaş ilk yarı boyunca müthiş baskı ve pres yaptı. Ve bu mükemmel oyun sonunda 3 gol buldu. İkinci yarıda Fenerbahçe yapılan Ayew ve Valbuena değişikliği ile oyunda dengeyi sağladı. Maçın kırılma anı ise yıllardır Fenerbahçe kimliği ile tanınan hakem Bülent Yıldırım’ın Sadık’ın attığı golde VAR’a gitmesine rağmen faul olan golü iptal etmemesidir. Net olarak 3-3’lük skorda Bülent Yıldırım’ın büyük katkısı var.

Vahap Beyaz (Sözcü): Bükent Yıldırım ve ekibi yeni MHK’nın gelmesi ile güven kazanmış. İlk golden önce faul yok. VAR iki yarıda da, tam zamanında devreye girdi. İlk yarıda Hasan Ali’nin Gökhan’a tekmesi sonrası penaltıda kart çıkmaması doğru karardı. Sadık, eğer Malatya’nın oyuncusu olsa yardımcı hakeme itirazından dolayı kart görürdü. İkinci yarıda Sadık’ın attığı golde VAR’ın devreye girmesine gerek yoktu. Zaten hakem de izlediği golü onayladı.

Yasin Yıldırım (Sözcü): Beşiktaş'ın ilk yarıdaki müthiş futbolu tarihi fark beklentilerini de beraberinde getirdi. Ancak Fenerbahçe, ikinci yarıdaki silkelenişiyle bu kez unutulmayacak bir geri dönüşe imza attı.

Mehmet Demirkol (Fanatik): Ersun Yanal 20. dakikada orta sahanın tamamını değiştirse kimse bir şey diyemezdi. Risk aldı. Orta sahayı değil oyunu en enine genişletecek ön alan değişiklikleri yaptı. Ayew ve Valbuena’yla çizgiden çizgiye genişleterek orta saha baskısını kırdı. İşler tersine döndü. 3-0 yenik ve dağılmış takım Beşiktaş gibiydi artık. Sonra 11 dakikada gelen 3 gol. Burak’ın direkten dönen topuna rağmen Fenerbahçe için fazlası da mümkündü. Ne başlangıç ve geri dönüş ama...

Serdar Ali Çelikler (Habertürk): Bu geri dönüş F.Bahçe'ye özgüven kazandıracak ve bence hayati Rize maçı öncesi moral artıracaktır. Ancak herkes Beşiktaş savunması gibi dağılmaz, her hoca da Şenol Hoca gibi uyumaz. O nedenle gol yeme işini çözmeleri lazım. Beşiktaş adına da şampiyonluk artık çok zor. Hedef 2.'lik olacaktır.

Ali Ece (Fanatik): İlk yarıda Fenerbahçe ne kadar kötüyse ikinci yarıda o kadar iyiydi. Ersun Yanal’ın oyuncu değişiklikleri maçın kaderini kökünden değiştirdi. Zajc’ın golüyle devreye başlayan Fenerbahçe önce Valbuena’nın duran top ustalığı sonucu sonra da Hasan Ali’nin müthiş golüyle büyük bir geri dönüşe imza attı.

Cem Dizdar (Fanatik): Devrenin sonuna doğru gol aramaya çıkan Fenerbahçe, Kagawa’nın alan görüşüne takılınca devre onlar için ürkütücü bitti. Ancak ilk devre şıkır şıkır oynayan Beşiktaş gitti yerine Fenerbahçe geldi. Valbuena ve Ayew’le takımın topla oynamasına izin verince maç bir anda dengeye geldi. Her yanıyla tuhaf, eğlenceli, izlenir ve zaafiyetlerle dolu bir maç oldu.

İbrahim Yıldız (Habertürk): Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ersun Yanal’ın yaptığı değişikliklere doğru hamlelerle yanıt veremedi. Orta sahası yorulan takıma Medel gibi bir savunmacıyı almayarak hata yaptı. Fenerbahçe’nin oyun kurgusunu bozacak bir değişimi yapamadı. Sahasında maçı kaybedebilirdi üstelik… Tarihi bir maç izledik. Yüksek tempo, büyük mücadele ve heyecanı yüksek bir karşılaşmaydı.

Umut Eken (Fanatik): İki hoca, futbolcular, taraftarlar ve spor yazarları için dersler çıkan bir mücadeleydi. Tekrar tekrar izlenecek, her seferinde aynı hazzı verecek bir 90 dakikadan bahsediyoruz. Gazetemin maç anonsu başlığı, "Yok böyle derbi" idi. Hikaye tam da öyle gerçekleşti. Ve hala hakem konuşmak isteyenlere; Yapmayın, ayıp edersiniz!

1/10