"Bizim önceliğimiz adanın tamamının güvende olması"

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Türk F-16’larının adaya konuşlandırmasını hazmedememesine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Türk F-16’larının adaya konuşlandırmasını hazmedememesine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erhürman, “Adanın güneyinde, çok sayıda ülke tarafından, çok sayıda askeri enstrümanın konuşlandırılmasını “güvenlik ihtiyacı” ile açıklayan Sn. Hristodulidis, Türkiye Cumhuriyeti tarafından altı adet F-16 savaş uçağının ve hava savunma sistemlerinin Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin artırılması amacıyla konuşlandırılmasını Avrupa’ya karşı bir reaksiyon olarak değerlendirmiş!” ifadelerini kullandı.

“Daha önce dediğim gibi, dünyanın ve bölgenin son derece gergin olduğu bir dönemde bu konularda polemiğe girmeyi sorumluluk ve ciddiyet çerçevesinde doğru bulmuyorum” diyen Erhürman, şöyle devam etti:

“Yaşanan savaş dolayısıyla ada ekseninde yaşanan gelişmeleri, yaşananların nedenlerini ve sonuçlarını ayrıntılı biçimde konuşacağımız, bu konularda çok önceden beri yaptığımız açıklama ve uyarıları hatırlatacağımız günler (umarım en yakın zamanda) gelecektir elbette. O güne kadar bizim önceliğimiz, adanın tamamının, yalnızca Kıbrıslı Türklerin değil, Kıbrıslı Rumların da güvende olmasıdır.”

Gündem Haberleri

Fatma Ünal'ın davası itham için 10 Haziran'a ertelendi
Vergi, KDV, asgari ücret ve hayvancılık alanlarını kapsayan 5 yasa tasarısı resmi gazetede yayınlandı
Bengihan Asgari Ücretler Yasası’ndaki değişikliğe tepki gösterdi
"Külliyedeki Dünya Sanat Günü organizasyonunun parçası olmayacağız"
Denktaş: Kıbrıs’ta işgal altında olan tek şey Kıbrıs Cumhuriyeti hükûmetidir