Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ( TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, dörtlü koalisyon hükümetinin yine halkın cebine göz diktiğini söyledi.
Dörtlü koalisyon hükümetinin Kıbrıs Türk Halkını zam yağmuruna tuttuğunu söyleyen Çakıcı, “ Yapılması gereken reformları yapmayan bu hükümet maalesef Kıbrıs Türk Halkı için hayal kırıklığı olmuştur. Elektriğe, mazota, tüp gaza, suya, ekmeğe, süt ürünleri gibi halkın temel ihtiyaçlarına zam yaparken, bu zamlara karşılık olarak hiçbir tedbir almayan bu hükümetin zam yapmaktan başka ne görev yaptığını merak ediyorum” ifadesini kullandı.
Halkla dalga edercesine asgari ücrete yapılan komik artış sonrasında Kıbrıs Türk Halkını zam yağmuru ile karşı karşıya bırakan dörtlü koalisyon hükümetinin faturayı orta direğe kestiğine vurgu yapan Çakıcı, hükümetin dövizin artmasıyla ilgili olarak açıkladıkları önlemler paketinde dahi çalışanları görmezden gelen hükümetin asgari ücretli çalışan kişilere dahi çocuk başına vergi koyması, bunu önlem ve marifet gibi saymasının da ayrıca düşündürücü olduğunun altını çizdi.
Dün akaryakıta tekrardan yapılan okkalı zammın Kıbrıs Türk Halkını bir kez daha vurduğunu ifade eden Çakıcı, bazı fırsatçı kesimlerin bu dönemde de beslendiğine dikkat çekti. Hükümetin icraatları ile bu güne kadar aslında orta ve düşük gelirlileri ezmekte olduğunu söyleyen Çakıcı, yaşanan krizin bedelinin Casinolara, bet ofisleri ve büyük sermaye sahiplerinin değil, orta ve düşük gelirli kesimlere ödetildiğini söyledi.
İki sol partinin içinde bulunduğu dörtlü koalisyon hükümetinin icraatlarını, niye ve niçin hükümet ettiklerini anlamakta güçlük geçtiğini söyleyen Çakıcı, “ Belli ki bu hükümet halkı ezmeye devam edecek. Ancak hükümete sorumuz şudur. Ülkede yaşanan ekonomik kriz içerisinde iken, bu örtülü ödenekleri kullanmaya ve siyah Mercedeslerinize binmeye devam mı edeceksiniz? Hani yapacağınız reformlara ne oldu? Hani yolsuzlukların üstüne gidip hesap soracaktınız?” dedi.