Çakıcı: “Polis soruşturması yetersiz”

TKP- YG Genel Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, ülkenin adli tıp kurumuna ve adli bilimler enstitüsüne ihtiyacı olduğunu belirtti.

TKP- YG Genel Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, poliste tutuklu olduğu sırada şüpheli ölüm olaylarının zaman zaman yaşandığına vurgu yaparak, bunları araştıracak bilirkişilere ihtiyaç olduğunu söyledi. Mehmet Çakıcı, ülkede uygulanmakta olan prosedürün polis soruşturması ile sınırlı olduğunu ifade ederek, bunun yetersiz kaldığını belirtti.

Çakıcı, polis karakolunda tutuklu bulunduğu sırada hayatını kaybeden Ahmet Sarıkılıç olayı gibi benzer vakaların kapanıp gittiğini, bunların altında yatan sebeplerin ciddi olarak araştırılması gerektiğini belirterek, ülke olarak adli tıp kurumuna ve adli bilimler enstitüsüne ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çakıcı, tam anlamıyla bir soruşturma yapılabilmesi için hem vizyon hem de kurumsal bir yapılanma gerektiğini ifade ederek, her şeyden önce bir iradenin söz konusu olması gerektiğini kaydetti. Çakıcı, hükümette politik irade göremediğini ifade ederek, bu tarz vakaları soruşturacak, araştıracak, eksikliklerin giderilmesi için gerek yasal gerekse kurumsal olarak gerekli çabanın gösterilmediğini söyledi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

Evinde iki canlı mermi bulunan 19 yaşındaki zanlı teminatla serbest bırakıldı
Samedcan Küçük’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor
Meclis’te karma oyun kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi
Zeki Çeler: TDP alternatif partidir, TDP halkın meclisteki sesi olacak
Üstel: Karma oyun kaldırılması halkın oy kullanmasını kolaylaştıracak