Çalıştıkları mağazadan 885 Euro çaldılar

Lefkoşa Surlariçi'nde çalıştıkları mağazanın kasasından 885 Euro çalan Danish Hassan ve Kemal Tunç, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa'da Surlariçi bölgesinde meydana gelen müstahdem tarafından hırsızlık meselesi ile ilgili olarak yargılanan Danish Hassan ve Kemal Tunç hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar, 6’şar ay hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan heyetin verdiği kararı Yargıç Candaş okudu.

Yargıç, sanıkların müstahdemi oldukları Lefkoşa'da Surlariçi bölgesinde faaliyet gösteren konfeksiyon mağazasında müşterilere satmış oldukları giyim ürünlerine karşılık temin etmiş oldukları 885 Euro nakit parayı söz konusu işyerinin kasasına yatırmayarak sirkat ettiklerini söyledi.

Yargıç, sanıkların uzun süre çalıştıkları iş yerinde böyle bir suç işlemelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yargıç, müstahdem tarafından sirkat suçunun 7 yıla kadar hapis öngören ciddi bir suç olduğunu, mahkeme faaliyet raporlarına göre oldukça yaygın olduğunu vurguladı.

Yargıç, sanıkların davalarını kabul ettiğini, genç ve sabıkasız olduklarını belirtti.

Sanıkların pişmanlıklarını da dile getirdiklerini kaydeden yargıç, her iki sanığı 6’ar ya hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Gündem Haberleri

Bir yılı aşkın süredir kaçak yaşıan zanlı 7 gün tutuklu kalacak
Hafta sonu sağanak yağmur ve yer yer fırtına bekleniyor
Maviş: Karma evliliklerden doğan çocukların hak mücadelesi AİHM gündemine alındı
Dinçyürek, Devlet Laboratuvarı inşaatında inceleme yaptı
"Hükümet yaşanan her krizin bedelini emekçilere ve dar gelirlilere ödetiyor"