Çaluda: “Lefke’ye bir darbe siz de vurmayın”

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda da konuşmasında Lefke’deki mahkemenin Güzelyurt’a taşınmasını eleştirdi.

Çaluda, “Duyumlara göre kaymakamlık binası Lefke’den uzaklaştırıp Gemikonağı’na taşınmak isteniyormuş. Buna izin vermeyiz. Zaten zor durumda olan Lefke’ye bir darbe de siz vurmayın” şeklinde konuştu.

Lefke’de 27 bin nüfus olduğunu kaydeden Çaluda, bakanlığın Lefke’ye polis müdürlüğü açılması için üzerine düşeni yapmasını istedi.

Lefke’ye yerleşimin teşvik edilmesi, organize ağıllar bölgesi konusunda adım atılması, şehit çocuğu arsalarının alt yapısının tamamlanmasını talep eden Çaluda, “Eşdeğer kaynaklı mallar parti yandaşlarına peşkeş çekildi” dedi.
Hükümete gelmeden önce başka, hükümete geldikten sonra başka davranıldığını savunan Aytaç Çaluda, “Bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldıracaksınız ama memleketi yutanlardan hesap sormayacaksınız. Halk bunu görüyor, biliyor. Bu memleket kimsenin değil, Kıbrıs Türk halkının malıdır…” dedi. 

Çaluda, Karpaz bölgesindeki arazi konusunda da hükümetten bilgi talep etti.

Gündem Haberleri

Evinde iki canlı mermi bulunan 19 yaşındaki zanlı teminatla serbest bırakıldı
Samedcan Küçük’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor
Meclis’te karma oyun kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi
Zeki Çeler: TDP alternatif partidir, TDP halkın meclisteki sesi olacak
Üstel: Karma oyun kaldırılması halkın oy kullanmasını kolaylaştıracak