Çavuşoğlu: ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile güvenli bölge mütabakatında detaylandırılması gereken konular olduğunu söyledi.

 Güvenli bölge için Trump'ın 20 mil sözü olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacak" dedi.

Çavuşoğlu, ABD ile güvenli bölge mütabakatının detaylandırılması gerektiğini belirterek "ABD Başkanı Trump'ın 20 mil sözü var. Bölgeden YPG'nin çıkartılması gerekiyor. Burada amaç güvenli bölgeden YPG/PKK'nın çıkarılmasıdır" dedi. 

ABD'nin oyalama taktiğinin geçerli olmayacağını belirten Çavuşoğlu, "Münbiçte böyle bir oyalamaya gittiler. Sözlerini tutmadılar. ABD'nin oyalama sürecinin Türkiye tarafından kabul görmeyeceğini anlaması gerekiyor" diye konuştu. 

Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah yardımı yaptığının da altını çizdi. 

ABD ile F-35 gerginliğine ilişkin de açıklama yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin F-35 programında resmi olarak çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Dünya Haberleri

İsrail genel seçimlerinde Netanyahu'suz hükümet kurulabilir
Trump: Ben tecavüzcü değilim, kimseye tecavüz etmedim, ben bir pedofili değilim
Trump: İran mali olarak çöktü
Trump: "Savaş bitmeye çok yakın"
Netanyahu: Lübnan’a saldırılar devam edecek