Çavuşoğlu: İdlib'de Rusya'ya önemli görevler düşüyor

Yeniden Asya Girişimi toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de TSK ile Suriye Ordusu (SAA) arasında yaşanan çatışmayla ilgili olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüklerini söyledi. Çavuşoğlu, "İdlib'de Rusya'ya ön

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Rejimin (Suriye) arsızlığı sürüyor, saldırıları tolere etmemiz mümkün değil. Karşılığını verdik, bundan sonra da vereceğiz.

- Konuyla ilgili olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir görüşme gerçekleştirdik. İdlib'de Rusya'ya önemli görevler düşüyor. Rusya ile ilişkilerimiz çok boyutlu.

- Rusya ile bunu durdurmak için çaba sarfediyoruz. Bir an önce kalıcı ateşkesi sağlamak ve kalıcı siyasi çözüm istiyoruz. 

- (Koronavirüs salgını) Uçuşlarla ilgili tedbirler alıyoruz ancak hiçbir Çin vatandaşının mağdur olmasını istemeyiz. Çin ihtiyaç duyduğu sürece tıbbi malzeme yardımlarımızı ulaştıracağız.

Dünya Haberleri

Trump: ABD artık Ukrayna’yı finanse etmiyor
BM’nin yeni Kıbrıs temsilcisi Khassim Diagne resmen görevine başladı
Japonya tarihinin ilk kadın başbakanı seçildi
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hapse girdi
7 aylık oğlunu öldürüp, kaçırıldığını iddia etti