CIA Direktörü Pompeo: Rus müdahalesi iddialarına ilişkin bir kanıt görmedim

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesiyle ilgili herhangi bir kanıt görmediğini söyledi.

CBS News'te Norah O'Donnell'in sorularını yanıtlayan Pompeo'ya Trump seçim ekibiyle Rus yetkililer arasında gizli anlaşma yapıldığına dair bir kanıt görüp görmediği soruldu.

Pompeo, "Ben seçim ekibinde değildim. Herhangi bir kanıt görmedim. Bir tek şunu söyleyebilirim: Bu yönetimin tüm düşmanlarımızla sağlam bir şekilde başa çıktığını gördüm. CIA olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" yanıtını verdi.

ABD demokrasisinde Rus müdahalesi iddialarının ciddi biçimde ele alındığını da kaydeden Pompeo, "Keşke bu konu daha önce de ciddi biçimde ele alınsaydı" diye ekledi.

'2018 VE 2020'DE MÜDAHALE OLMAMASI İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF EDİYORUZ'

Pompeo, 2018 yılındaki ABD Kongresi ara seçimleri ile 2020 yılındaki başkanlık seçimlerine müdahalelerin önüne geçmek için yapılan çalışmalardan da bahsetti.

CIA Başkanı, "Bu çok önemli bir soru. Buna yanıt veremem ancak şunu söyleyebilirim: Sadece CIA değil, tüm ABD yönetimi, 2018, 2020, 2030 ve sonrasındaki seçimlerinde bunun önüne geçmek için büyük çaba sarf ediyor" diye konuştu.

 

Dünya Haberleri

Trump: ABD artık Ukrayna’yı finanse etmiyor
BM’nin yeni Kıbrıs temsilcisi Khassim Diagne resmen görevine başladı
Japonya tarihinin ilk kadın başbakanı seçildi
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hapse girdi
7 aylık oğlunu öldürüp, kaçırıldığını iddia etti