CNN: ABD Dışişleri Bakanı Blinken, önümüzdeki ay Ukrayna'yı ziyaret edecek

Karadeniz'de NATO'nun Rusya karşıtı hamleleri sürerken, ABD Başkanı Biden yönetiminin Dışişleri Bakanı Blinken'i önümüzdeki ay Ukrayna'ya göndereceği bildirildi.

CNN'de yer alan habere göre Ukrayna hükümetinden bir kaynak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in önümüzdeki ay Ukrayna'ya bir ziyaret düzenleyeceğini ifade etti.

Blinken, göreve başlamasından bu yana Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba ile bu ayın başlarında Brüksel'de düzenlenen toplantı da dahil olmak üzere birkaç kez görüşmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden, geçen haftalarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rus lidere üçüncü bir ülkede zirve düzenlemeyi teklif etmişti.

CNN'e konuşan yetkililer, Biden'ın Putin ile yaz aylarının başlarında gerçekleştirmesi muhtemel görüşme öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geleceği görüşünü paylaştı.

Dünya Haberleri

Trump: “İran, Hürmüz Boğazı'nı kapatırsa ABD 20 kat daha sert karşılık verecek”
İran: Türkiye topraklarına doğru bir füze atılmadı
İsrail Lübnan'a kara harekatı başlattı!
"İşgal altındaki Filistin topraklarında iki devletli çözüm ortadan kaldırılıyor"
ABD, İran’a uzun süreli saldırıya hazırlanıyor