‘Çocukları darpla’ suçlanan öğretmen görevden alındı

Milli Eğitim Bakanlığı, Güzelyurt’taki Barış İlkokulu’nda çocuklara kötü muamelede bulunduğu iddia edilen öğretmen Zihni Özçetiner hakkında soruşturma başlattı

Güren TİLKİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Güzelyurt Barış İlkokulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan ve “öğrencileri darp etmekle” suçlanan Zihni Özçetiner’i görevden aldı.

50 velinin polise ve okul müdürüne şikayeti üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, hem okula müfettiş gönderip soruşturma başlattı hem de soruşturma tamamlanana kadar söz konusu öğretmeni görevden aldı.

Veliler bakanlığa gitti

Barış İlkokulu’nda çocukları eğitim gören 50 veli, İngilizce öğretmen Zihni Özçetiner’i, öğrencileri darp ettiği ve kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla önceki gün polise suç duyurusunda bulundu.

Veliler dün de Lefkoşa’ya geldi ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerle görüşerek, öğretmenle ilgili iddialarını iletti.

Veliler, şikayetlerini Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’na da bildirdi.

Öğrencileri darp ettiği öne sürülen öğretmen Zihni Özçetiner, geçtiğimiz gün KIBRIS’a yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak, “İçim rahat, alnım açıktır. Hiçbir çocuğa zarar vermedim” demişti.

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor