CTP, aday adaylarını bu akşam değerlendirecek

CTP – PM erken genel seçimler öncesi bu akşam Milletvekili aday adaylarını ve kontenjan adaylarını değerlendirip onaylamak üzere toplanıyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, Ocak 2022’de yapılacak erken genel seçimler öncesi bu akşam Milletvekili aday adaylarını ve kontenjan adaylarını değerlendirip onaylamak üzere toplanıyor.

Bu akşam onaylanacak aday adayları, Cumartesi günü üye karşısına çıkacak, adaylık ve sıralama seçimi yapılacak.

Milletvekilliği aday adaylığına başvuru süreci Pazar günü sona eren CTP’de, daha önceden adaylık geçmişi bulunan ya da halihazırda Milletvekili olarak görev alan isimlerin yanı sıra, kamuoyunun yakinen takip ettiği ‘yeni nesil’ muhalif isimlerin de aday olduğu gözlemlendi.

ÜÇ İSİM DIKKAT ÇEKİYOR 

İnsan hakları konusunda sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürüten Avukat Aslı Murat Mağusa bölgesinden Milletvekili aday adayı başvurusu yaparken, önceleri CTP Gençlik Örgütü Başkanlığı’nı üstlenmiş, Anayasa’ya hakimiyetiyle bilinen Parti Meclisi üyesi Avukat Ürün Solyalı ise Lefkoşa’dan Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Son olarak 15 Kasım törenlerinde eliyle “barış işareti yaptığı” gerekçesiyle polisin ifadesine başvurduğu şahısla ilgili olayın detaylarını kamuoyuyla paylaşarak gündeme gelen,  CTP Parti Meclisi üyesi Ongun Talat da Girne bölgesinden Milletvekili aday adayı başvurusunu yapmış durumda.

Söz konusu üç ismin yanı sıra, muhalif kimlikleriyle öne çıkan başka isimlerin aday adalığını duyurduğu CTP’de, gözler adaylık ve sıralama seçiminin yapılacağı cumartesi gününe çevrilmiş durumda.

Gündem Haberleri

Yüksekten düşen MD. Humayun Kabir hayatını kaybetti
Zeki Çeler: Biz Kimseyi ayırmadan, herkes için eşitlik istiyoruz
Esentepe'de traktör 7,20 metrelik araziye düştü
“Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı” da masada: 5 yasa tasarısı görüşüldü
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı