“Cumhurbaşkanı’nın Başbakanlık yapması mümkün değil”

Erhürman, gelinen noktada Cumhurbaşkanının aynı zamanda başbakanlık görevi de yapmasının hukuken mümkün olmadığının altını çizdi.

Hükümet’in küçük ortağının hükumetten çekilme kararı aldığı günün ertesinde başbakanın istifasını Cumhurbaşkanı'na sunması gerektiğine işaret eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, gelinen noktada Cumhurbaşkanının aynı zamanda başbakanlık görevi de yapmasının hukuken mümkün olmadığının altını çizdi.

Ülkede on binlerce işsiz insan, binlerce kapalı iş yeri, sevdiklerinin sağlığından, çocuklarının eğitiminden endişeli insanlar varken bir de gereksiz hukuki tartışmalar yaratılmaması uyarısı yapmalarına karşın ‘duyan olmadığını’ ifade eden Erhürman, “Bu ülke beş yıl boyunca bu şekilde yönetilemez” dedi.

Gündem Haberleri

"KKTC’nin acil olarak reform ve tedbirlere ihtiyacı var"
58 paket köpek maması ve ziynet eşyası çalındı
Müsteşar Hüseyin Cahitoğlu 5 gün daha tutuklu kalacak
5 kaçak daha yakalandı
“Temel hedef, Kıbrıs sorununun çözümüdür”