DAÜ Bilimsel Sağlık Programında “KKTC’de Spor” konuşuldu

DAÜ Bilimsel Sağlık Programında “KKTC’de Spor” konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Bilimsel Sağlık” adlı televizyon programına bu hafta DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Ömer Yalçıner ve son sınıf öğrencisi Aykut Özakın konuk oldular. Söz konusu programda “KKTC’de Spor” başlığında bir sohbet gerçekleştirildi.

Program konuklarından biri olan Spor Bilimleri Bölümü son sınıf öğrencisi Aykut Özakın, Kasım ayında Londra’da düzenlenen “2017 World Beauty Fitness & Fashion Inc.” (WBFF) Güz Dönemi Şampiyonası’nda ikinci sırayı elde edip “WBFF Pro” ünvanını kazandı. Özakın programda yaptığı konuşmada, spora lise çağında voleybol ile başladığını, sonrasında fitnes ve vücut geliştirmeye yöneldiğini anlatarak, bugün ülkemiz adına böyle bir başarı elde ettiği için son derece mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

  DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü’nde 2009 yılından beridir öğretim görevlisi olarak görev alan Ömer Yalçıner ise uzun yıllardır hem bir rekortmen hem de bir akademisyen olarak KKTC’deki spor politikaları üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Ülkemize uygulanan ambargolardan sporun da çok ciddi nasibini aldığını anlatan Yalçıner, spor ambargosunun insanlık dışı ve kabul edilemez bir unsur olduğunu vurguladı. Yalçıner, “Ambargoları kırmanın, kendi bayrağımız altında yarışmanın yolları var. Bunun için önce bireysel olarak başarıyı yakalamak gerekir. Ambargoları başarıyla delebiliriz.” dedi. Yalçıner ayrıca, Aykut Özakın’ın Londra’da KKTC’yi temsilen yarıştığına da dikkat çekti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç’un soruları üzerine bilinçli ve sağlıklı spor yapmanın önemi konusunda değerlendirmelerde bulunan konuk sporcular, protein tozlarının bilinçsiz kullanımı, doğru antrenman ve doğru beslenme hakkında da bilgilerini paylaştılar. Bilimsel Sağlık programının söz konusu bölümü 24 Ocak 2018 Çarşamba günü, 19:15-20:00 saatleri arasında BRT 2 kanalında yayınlanacaktır. 

Yaşam Haberleri

Laçin Serhun, 22. Cadde Ocakbaşı’nda yıllar sonra müzik hayatına döndü
Türkiye’nin En Büyük Havuz Fabrikası Artık Kıbrıs’ta
Dünya Markası Caretta Pool Havuzları şimdi Pools Plus’ta
Cafe Pascucci Lefkoşa yenilendi
Şıklık ve fonksiyonelliği buluşturan YARGICI Mağazası Lefkoşa’da