Davulcu: “Para alıyorsanız talimat da alırsınız”

Hükümetin Türkiye’den ek bütçe beklentisini eleştiren TKP-Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Türkiye’den para istenmesinin bir bedeli olacağını kaydetti.

TKP-Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, ekonomik krizden Türkiye’den para alarak çıkılamayacağını, tersine, bağımlılığın daha da artacağı düşüncesinde olduklarını belirterek, “para alıyorsanız talimat da alırsınız” diye konuştu 

“Hükümete çağrımız, TC'den para istemek ve daha da bağımlı hale gelmek yerine kendi yerel imkanlarımızı kullanarak krizden çıkısın yolunu izlemeleridir. Ayıp değildir, TKP-YG 2018 seçim bildirgesini açıp okusunlar”

Deniz ABİDİN

Hükümetin Türkiye’den ek bütçe beklentisini eleştiren TKP-Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Türkiye’den para istemeyi doğru bulmadığını ve desteklemediğini belirtti. “Bugün yaşanan sorunun ana nedeninin sürekli Türkiye’den para alınması” olduğunu belirten Davulcu, “Para alıyorsanız talimat da alırsınız. Talimatla uzaktan kumandayla yönetilen ekonomi yerel olamaz. Yaşanan krizin, TC'den para ve talimat alınması ve buna bağlı TL'nin değer yitirmesinden kaynaklandığı tespitindeyiz” diye konuştu.

Davulcu, bu krizden Türkiye’den para alarak çıkılamayacağını, tersine, bağımlılığın daha da artacağı düşüncesinde olduklarını belirterek, krizlerin beraberinde fırsatları da getireceğini söyledi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

Gündem Haberleri

Evinde iki canlı mermi bulunan 19 yaşındaki zanlı teminatla serbest bırakıldı
Samedcan Küçük’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor
Meclis’te karma oyun kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi
Zeki Çeler: TDP alternatif partidir, TDP halkın meclisteki sesi olacak
Üstel: Karma oyun kaldırılması halkın oy kullanmasını kolaylaştıracak