Denizci, “terör eylemlerine yardım ve yataklık yapma iddiası ile polis tarafından gözaltına alındı

Birleşik Kıbrıs Partisi, köşe yazarı ve parti üyelerinden Kazım Denizci’nin, “terör eylemlerine yardım ve yataklık yapma iddiası ile polis tarafından gözaltına alındığını” duyurdu.

Birleşik Kıbrıs Partisi, köşe yazarı ve parti üyelerinden Kazım Denizci’nin, “terör eylemlerine yardım ve yataklık yapma iddiası ile polis tarafından gözaltına alındığını” duyurdu.

BKP’den yapılan açıklamada, polisin Denizci’nin evinde arama yaptığı ve yarın mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi.

Açıklamada, “BKP Merkez Yürütme Kurulu, Türkiye’deki AKP iktidarının kullandığı yöntemlerin, Kuzey Kıbrıs’ta da uygulamaya sokulmasını şiddetle protesto etmektedir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Barış ve demokrasi mücadelesi veren kesimleri sindirmek ve halka korku salmak amacı güden bu tür uygulamalar karşısında, kararlı bir şekilde mücadele edileceğini belirten BKP Merkez Yürütme Kurulu, Kazım Denizci’nin yalnız olmadığını ve anti demokratik uygulamalar karşısında her türlü direnişin gösterileceğini vurguladı.”

Gündem Haberleri

Arhun: Kamu maaşlarına müdahale edilememesi her yeri olumsuz etkiliyor
Taçoy: Yapay zekâ demokrasiyi güçlendirmeli, zayıflatmamalı
Hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükselecek
Çavuşoğlu: Geçici öğretmenler artık sınavsız Akademi’ye giremeyecek
131 araç trafikten men edildi