Derya’dan HP’ye salvo

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, isim vermeden Halkın Partisi’ni topa tutu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, Haberci’ye yaptığı açıklamalarla Halkın Partisi’ni (HP) eleştiri yağmuruna tuttu.

Derya, “Bazı arkadaşlar, Kıbrıs sorunu ile ilgili farklı söylemler dile getiriyor. Statükoyu reforme etmeye çalışıyorlar. Gidilecek olan köy sınırları belli. Çözümsüzlük bu toplumu günden güne tüketiyor” diyerek, HP lideri Kudret Özersay’ı işaret etti.

“Yurttaşlık Yasası’nın tamamlanması çok uzun sürdü ve geç kalındı. Bu döneme yetiştirilemez… Bir göçmen bürosu neden oluşturulmadı? Bu büyük bir eksiklik” de diyen Derya, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’a “geç kaldın” mesajını verdi.

Derya, “Çocuklaştırılmış bir siyaset tarzı var. Bazı arkadaşlar bu sorumluluğunun farkında değil. Sorunları çözmek için halk bize yetki vermiş. Herkes sorumlulukla görevini yerine getirmeli” açıklamasıyla ise HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu’na gönderme yaptı.

“Statükoyu reforme etmeye çalışıyorlar”

Derya “Hükümet kendi ayakları üzerinde durabilmek için ciddi adımlar atıyor. Ve bir noktaya kadarda bunu başardık. Kendi yağımızla, kendi ciğerimizi kavuruyoruz

Haberin devamı için tıklayınız

Gündem Haberleri

Arhun: KKTC asgari ücret toplumuna dönüşme yolundadır
Sevgül Uludağ, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak
"Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği yok sayılarak kalıcı çözüm üretilemez"
Serdaroğlu: Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nu derhal toplayın!
Açık artırmayla araç satışı yapılacak