Diyabet Derneği sohbet toplantıları… Mehmetçik: “Kıbrıs’ta güneşli günler çok ama insanların çoğunda D Vitamini eksikliği var”

Diyabet Derneği sohbet toplantıları… Mehmetçik: “Kıbrıs’ta güneşli günler çok ama insanların çoğunda D Vitamini eksikliği var”

Biyokimya uzmanı Prof. Dr. Güldal Mehmetçik, Kıbrıs’ta güneşli günlerin çok olduğunu ama insanların çoğunda D vitamini eksikliği olduğunu vurguladı ve “vücudumuzda yapılan bu vitamini böbrekte aktif hale geçiren enzim sistemindeki aksaklık, vitamin D eksikliğine yol açıyor” dedi.

Dernek’ten yapılan açıklamaya göre, Diyabet Derneği’nin düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Mehmetçik, D vitamininin sadece kalsiyum ve fosfor metabolizmasını düzenleyen bir vitamin olmadığını, eksikliğinde; diyabet, yaygın eklem ağrılarından karaciğer hastalıklarına, tiroid bezi fonksiyonlarından bazı kanser türlerine kadar ciddi birçok hastalığa neden olduğunu belirtti. 

Mehmetçik, yılda ortalama üç kez, kanda D vitamini tetkiki yapılmasının faydalı olacağı tavsiyesinde bulundu.

Salı günü gerçekleştirilen sohbet toplantısında, testlerin ne olduğu ve doktorlar tarafından hangi durumlarda istendiği konuları da konuşuldu. 

Sohbet toplantısı, her ayın ilk salı günü farklı konuk ve konularla tekrarlanıyor.

Gündem Haberleri

Otomobil ile Beton Mikseri kafa kafaya çarpıştı
9 ayrı pakette 220 gram! uyuşturucu ele geçirildi
4 kilo uyuşturucu ele geçirildi, zanlı tutuklandı
Sanayi bölgesindeki kaportacıyı soydu
Düzenlenen ortak operasyonda bir kilo uyuşturucuyla yakalandılar