Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Önceki hafta Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından 7,52 liraya kadar gerilen dolar, geçen hafta önce 8 liranın üzerine çıktı. Ardından ise 7,78 liraya kadar geriledi. Haftayı ise 7,83 seviyesinden kapattı.

3. ÇEYREKTE BÜYÜME BEKLENTİYİ AŞTI

Türkiye ekonomisi corona virüs salgınının olumsuz etkilerinin daha az hissedildiği ve toparlanma ivmesinin kaydedildiği yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 büyüme kaydetti.

Üçüncü çeyrek büyüme verisinin ardından yeni haftanın ilk gününde, dolar/TL 7,83'te seyrediyor. Euro/TL ise 9,37'den işlem görüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun normalleşme adımlarına devam ettiğini bildiren analistler, bankaların, yurt dışında yerleşik finansal kuruluşlara yapacakları TL plasmanlar, TL depo, TL repo ve TL kredilerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 2,5'i kadar uygulanacağını ifade etti.

Uzmanlar, bugün yurt dışında Almanya'da enflasyon ve ABD'de açıklanacak verilerin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının takip edileceğini bildirdi.

Hafta genelinde ise, yurt içinde perşembe günü enflasyon, dünya genelinde ise salı günü imalat sanayi, perşembe günü hizmet sektörü PMI verileri ile, cuma günü ABD'nin istihdam raporu izlenecek.

Ekonomi Haberleri

Brent petrolün varili, 87,56 dolardan işlem görüyor
29 Nisan 2024 Döviz Kurları
26 Nisan 2024 Döviz Kurları
TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Brent petrolün varili, 88,21 dolardan işlem görüyor