Durum değerlendirmesi

Arif Alasya

Ben fikir beyan ederim çünkü burası vatanım başka bir vatanım da yok. İkincisi Türkiye her ikide bir Biz Kıbrıs’ta garantörüz diyor.

 Garantörlük Türkiye’ye hak değil görev verdi. Görevi de Kıbrıs’ın Bağımsızlığını, Egemenliğini, Toprak bütünlüğünü ve Anayasal düzenini korumak görevidir.

1974 de EOKA B ve Yunan Cuntasının yaptığı darbeyle Makariyos hükümetine yapılan darbe yapıldı. Makariyosun uzaklaştırılmasıyla birlikte Anayasal düzenin de yıkılması ve Faşist bir yönetim kurulduğu için bu kurulan düzenin anayasaya aykırı olduğu için anayasal düzeni yeniden tesis etmek ve Makariyos hükümetini geri getirmek üzere adaya müdahale etti.

Bu müdahale Türkiye’ye 170 bin Rum’u evinden yurdundan edip Tüm mal varlıklarına el koyma hakkı vermiyordu. Kısacası Türkiye korumakla görevli olduğu devleti böldü, ayrı devlet kurdu ve kurduğu yapının Hukuk dışı olduğunu B.M. güvenlik konseyi, A.B Parlamentosu, İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarında görülmektedir. Bu kararlarda Türkiye Kıbrıs’ta İŞGALCİDİR DENİYOR.

Bizlerin Dünyanın İşgaldir dediği ve ve tüm organlarıyla bunu ortaya koyduktan sonra bizim bu yapıyı kabul etmemizi mi istiyorsunuz? Biz bu yapının İŞGALİN kalkması için elimizden geleni ardımıza koymazcağız. Bizde Hukuk içinde ve Dünyayla bütünleşmek istiyoruz. Bunun yolu da Türkiye’nin kurduğu hukuk dışı yapının ortadan kalkmasından geçer.

Kısacası Türkiye’nin kurduğu Hukuk dışı yapıyı kabul etmiyoruz. Benim gibi düşünen Kıbrıslılar da diğer devletler gibi bizde kabul etmiyoruz. Ve göreceksiniz ki Kıbrıs davasını Türkiye kaybetti.

İngiliz’e gelince İngiliz kolonyal sistemde Devlet kurulurken kendi Üslerini Egemen olarak kayıt altına aldı. Ama biz Üslerine karşı mücadele ediyoruz. Ama yasal zeminde olduğunu biliniz.

Türkiye’nin o dönemde yapması gereken Makariyos’u geri getirdikten sonra bizlerin de Cumhuriyete dönmemizi sağlayarak gidecekti. Kalmakla İşgalci durumuna düştü. Bundan sonra yapacağı Çözümü zorlayarak çözüp erken bir zamanda Kıbrıs’tan çıkması hem Kıbrıslıların hem de Türkiye Halkının çıkarınadır. Uzun zaman kalmak ve nüfus taşımak veya hukuk dışı yapı kurmak sizlere hak vermez.

(ALINTI)