"Eczane sayısı gün geçtikçe artıyor"

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, eczacıların giderlerinin gün geçtikçe arttığını, gelirlerinin ise ters orantılı olarak azaldığını dile getirdi.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin kısa bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulu sonrasında birlik başkanlığına Umut Öksüz seçildi. Genç yaşına rağmen birçok başarılı sosyal sorumluluk projesinde yer alan, eczacılık mesleğinin yanı sıra, Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyeliği, Folk-Der halk dansları eğitmenliği ve Gençlik Gücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de başarıyla yürütmeye devam eden Umut Öksüz, kısa bir süre önce Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanlığı görevini de üstlenerek, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte meslektaşlarının sorunlarına da çözüm arayışı içerisine girdi.
Eczacılığın saygın bir meslek dalı olmasına rağmen, ülkemizde eczacılık mesleğinin cazibesini giderek yitirdiğini savunan Umut Öksüz, eczacıların giderlerinin gün geçtikçe arttığını, gelirlerinin ise ters orantılı olarak azaldığını dile getirdi.

“ECZANE SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Ülkemiz genelinde faal durumda 292 eczane olduğunu belirten Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, yıl sonuna kadar bu rakamın 300’e ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Lefkoşa’da 110, Mağusa’da 66, Girne’de 58, Güzelyurt’ta 17, Lefke’de 10, Mesarya’da 16, İskele’de 8, Karpaz’da ise 6 tane faal durumda eczane olduğunu kaydeden Umut Öksüz, dünya ortalamasına göre nüfusa oranla, her 5 bin 500 kişiye 1 eczane düştüğünü, Türkiye’de her 3 bin 500 kişiye 1 eczane düştüğünü ve ülkemizdeyse her bin 271 kişiye 1 eczane düştüğünü dile getirdi.
 

Haberin devamı için tıklayınız

Gündem Haberleri

Uyuşturucuyu iç çamaşırı ile çorapların içine saklayan zanlılar tutuklandı
Kız çocuğuna istismara 2 yıl 6 ay hapis cezası
Berova: Şans oyunları hizmetler vergisinden yaklaşık 62 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar TL) gelir bekliyoruz
Polisten sürücülere direksiyondayken cep telefonu kullanmama uyarısı!
Türkiye genelinde birincilik Hakan Tazegül’ün