Elektriğe %20 zam kapıda!

Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi, Kıb-Tek yönetiminin geçtiğimiz ay dünya piyasasında petrol fiyatlarını baz alarak Ekim ayında yüzde 10’luk bir zam yapmayı planladığını anlattı.

Kıb-Tek’te ‘usulsüz istihdam’ tartışmaları yerini korurken şimdi de gerçekleşen istihdamlar dolayıyla elektrik fiyatlarında yüzde 20 artışa gidilmesi gündemde.

Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi, Kıb-Tek yönetiminin geçtiğimiz ay dünya piyasasında petrol fiyatlarını baz alarak Ekim ayında yüzde 10’luk bir zam yapmayı planladığını anlattı.

Ekmekçi bugün itibari ile Kıb-Tek’e ‘usulsüz’ olarak yapılan istihdamlar dolayısıyla zammın yüzde 20 bandına yükseldiğini söyledi.

Zammın ekim ayı faturalarına yansıyacağını anlatan Ekmekçi “Elektrik faturaları Ekim ayı sonunda beş haneli rakamlara yükselecek” dedi.

Öte yandan Kıb-Tek’e toplamda 157 kişi istihdam edilirken söz konusu personelin aylık ek maaş yükü

7 milyon TL bandında.

Ekmekçi, söz konusu zammı hane halkının tedbirlerle karşılayabileceğini ancak sanayicini, otelcinin, marketçinin çok ciddi zorluklar yaşayacağını ekledi. 

Gündem Haberleri

Taçoy’dan akaryakıta zam sinyali!
Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü takla attı
Lapta’da hayvan kaçakçılığı!
Özerdağ: Seçim takvimi 7 Ekim’de başlayacak
Ekinci: Genel sağlık sigortasını hayata geçireceğiz