EPGİS, akaryakıtta tavan fiyatı mahkemeye taşıdı

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından mahkemeye taşındı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 18 Mart 2021 tarihinde başlatılan tavan fiyat uygulamasında yürütmenin durdurulması ve iptali için davanın açıldığını duyurdu.

Bloomberg'in haberine göre EPGİS, "EPDK tarafından 18 Mart 2021 tarihinde başlatılan, sektöre zarar verdiğine ve haksız olduğuna inandığımız tavan fiyat uygulamasında; yürütmenin durdurulması ve iptali için sendikamız EPGİS tarafından açılacağını beyan ettiğimiz dava bugün itibari ile açılmıştır" açıklamasında bulundu.

Akaryakıta tavan fiyat kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mart ayının ortasında akaryakıtta 2 ay süreyle uygulanacak tavan fiyat kararı almıştı. EPDK'nın kararına göre İstanbul Anadolu yakasında benzinde tavan fiyat 7.08 TL, motorinde ise 6.44 TL olurken. Avrupa yakasında benzinde 7.07 olan tavan fiyat motorinde ise 6.43 TL olarak belirlenmişti.

Türkiye Haberleri

Mersin Limanı’nda kimyasal alarm!
Türkiye’de ağustos enflasyonu yıllık 31,51 oldu
Türkiye’nin nüfusu 86 milyon 320 bin oldu
Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı
Bahçeli: Terörsüz Türkiye gelecek Türk asırlarının müjdesidir