"Ercan'ı yakarım" diye tehdit eden İdris Buğa’nın KKTC’ye girişi yasaklandı

Bakanlar Kurulu, Ercan Havalimanı’nda ülkeye alınmamasının ardından tehdit içerikli ifadeler kullanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İdris Buğa’nın KKTC’ye girişini yasakladı.

Bakanlar Kurulu, Ercan Havalimanı’nda ülkeye alınmamasının ardından tehdit içerikli ifadeler kullanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İdris Buğa’nın KKTC’ye girişini yasakladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Buğa’nın 8 Ocak 2026’da Ercan’da muhaceret memurlarına agresif ve tutarsız yanıtlar verdiği, geliş amacının net olmaması ve turistik bir ziyaret izlenimi taşımaması nedeniyle ülkeye alınmadığı belirtildi. Aynı gün geri gönderilen Buğa, 9 Ocak’ta İNAD işlemiyle Türkiye’ye gönderildi.

Karar metninde, Buğa’nın daha sonra sosyal medyada paylaştığı ve KKTC toplumunun huzurunu tehdit eden ifadeler içeren videoların kamuoyunda ciddi rahatsızlık yarattığına dikkat çekildi.

Güvenlik birimlerinin raporları doğrultusunda, söz konusu davranışların kamu düzeni ve güvenliği açısından risk oluşturduğu değerlendirilerek, Buğa’nın KKTC’ye girişinin yasaklanmasına karar verildi.

Gündem Haberleri

Üçlü görüşme sona erdi
Arıklı: Girne'ye göz dikenler Larnaka ve Limasol'u kaybetmeyi de göze almalı
UBP’nin “Vizyon ve Proje Çalıştayı” geniş katılımlı istişare süreciyle başlıyor
Hasipoğlu: Yeni asgari ücret kesinleşti, teşvik paketi yarından itibaren devrede
Kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı