Erdoğan'dan Netanyahu'nun oğluna sert yanıt

Yair Netanyahu’ya yanıt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu sosyal medya hesabından Türkiye’yi hedef alan bir paylaşım yaptı.

Netanyahu "Ona, İstanbul'un adının Konstantinopol olduğunu ve Türk işgalinden önceki bin yıl boyunca Bizans İmparatorluğu'nun ve Ortodoksların başkenti olduğunu hatırlatırım. Türkler, Yunanlara, Süryanilere ve Ermenilere soykırım yapmış, Anadolu'daki tüm Hıristiyanlara etnik temizlik uygulamıştır. Onlar etnik olarak bütün Hıristiyanları küçük Asya'dan temizlediler." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ: BE AHLAKSIZ... 

Yair Netanyahu’ya yanıt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Gaziantep’te yaptığı konuşmada, şunlar söyledi:

“Bu ahlaksız İstanbul’a Konstantinapol diyor. Bu millet var ya bu can bu tende oldukça böyle bir şeye asla müsaade etmez. Çıkmış İsrail’in başında bir soyguncu var ya yargılanan var ya… Onun oğlu da tweet atıyor. İstanbul Bizans’ın başkenti Hristiyan şehridir diyor. Be ahlaksız siz Filistin’in tamamını işgal ettiniz. Siz 38’de 48’de neredeydiniz, o Filistinli kardeşlerim o zaman neredeydi, şimdi nerede… İşgal ettiniz. Netanyahu zalimdir. Dünyada zulmeden bir ülke aranıyorsa o da İsrail’dir. Terör devleti aranıyorsa o da İsrail’dir. Bunları söylüyorum diye rahatsız olan varsa onlar varsın rahatsız olsunlar.”

Türkiye Haberleri

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası!
Çelik: Rum Yönetimi’nin girdiği yol, yüzlerce kilometre hızla duvara çarpma yoludur
‘Gazimağusa İlahiyat Koleji Yapım Projesi Protokolü’ T.C. Resmi Gazete’de yayınlandı
Erdoğan: En gerçekçi çözüm, iki devletin var olduğu modelden geçer