Eski Güney Kore Devlet Başkanı Lee tutuklandı

Güney Kore'de mahkemenin hakkında tutuklama kararı çıkardığı eski Devlet Başkanı Lee Myung-bak tutuklandı.

Lee, Seul Merkezi Bölge Mahkemesinin savcılığın talebi üzerine "rüşvet ve görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla tutuklama emri çıkarmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Eski Devlet Başkanı Lee, 2008-2013 yılları arasında görev yaptığı sırada istihbarat ajansı, iş adamları ve diğerlerinden yaklaşık 10,3 milyon dolar rüşvet almakla suçlanıyor. 
Lee ayrıca kağıt üzerinde ağabeyi Lee Sang-eun'un sahibi olduğu oto yedek parçası şirketi DAS'ın kazanç sağlaması için statüsünü kullanmakla da itham ediliyor.
Hakkındaki bütün suçlamalardan hüküm giymesi durumunda Lee, 45 yıla kadar hapis cezası alabilecek. 
Hakkındaki suçlamaları reddeden Lee'nin halefi Park GeunHye de geçen yıl yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla devlet başkanlığı görevinden azledilmişti.

Dünya Haberleri

Trump: ABD artık Ukrayna’yı finanse etmiyor
BM’nin yeni Kıbrıs temsilcisi Khassim Diagne resmen görevine başladı
Japonya tarihinin ilk kadın başbakanı seçildi
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hapse girdi
7 aylık oğlunu öldürüp, kaçırıldığını iddia etti