Eski Meclis binasının müzeye dönüştürülmesi planlanıyor!

Lefkoşa’daki eski Cumhuriyet Meclisi binasının müzeye dönüştürülmesi planlanıyor

Eski Meclis binasının akıbeti merak edilirken, Kıbrıs Postası’nın elde ettiği bilgilere göre, binanın müzeye dönüştürülmesi hedefleniyor. 

Turizm Kültür Gençlik ve çevre Bakanlığı girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir heyetin adaya gelerek incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, binanın genel kurulun bulunduğu bölümü, geçmiş dönem meclis çalışmalarını ve siyasi tarihini simgeleyen özel bir müzeye dönüştürülecek. Geriye kalan bölümlerde ise kent tarihi ve arkeolojiye odaklanan bir müze planlanıyor.

Çalışmaların Ekim ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Binada yürütülecek arkeolojik ve restorasyon süreçlerinde uzman arkeolog ve restoratörlerin görev alacağı kaydedildi.

Yeni müze projesiyle, hem Lefkoşa’nın kültürel mirasının korunması hem de kentin turizm potansiyelinin artırılması öngörülüyor. Öte yandan Heyetin, Kapalı Maraş’ta da eski bir müzeyi restore edecek çalışmalarda da bulunacak.

Gündem Haberleri

Fatma Ünal'ın davası itham için 10 Haziran'a ertelendi
Vergi, KDV, asgari ücret ve hayvancılık alanlarını kapsayan 5 yasa tasarısı resmi gazetede yayınlandı
Bengihan Asgari Ücretler Yasası’ndaki değişikliğe tepki gösterdi
"Külliyedeki Dünya Sanat Günü organizasyonunun parçası olmayacağız"
Denktaş: Kıbrıs’ta işgal altında olan tek şey Kıbrıs Cumhuriyeti hükûmetidir