Eylemciler Meclis'in damına çıktı!

Doğuş Derya protesto ediliyor... Doğuş Derya hakkında ağza alınmayacak sözlerle sloganlar atılıyor! Kaynak: Eylemciler Meclis'in damına çıktı!

Meclis'in yemin töreni sırasında, meclis önünde protesto gerçekleştiriliyor. Eylemcilerden bir kısmı tekbir getirerek meclisin damına çıktı. Gerginlik artıyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, en yaşlı üye sıfatıyla TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli başkanlığında, milletvekillerinin ant içmesi gündemiyle toplandı.

Milletvekilleri yemin ederken, Afrika Gazetesi önündeki eylem Meclis önüne taşındı.

Meclis önünde bir grup eylemci protesto gerçekleştiriyor, Erdoğan'ın posteri açıldı. CTP Milletvekili Doğuş Derya protesto ediliyor, Derya aleyhinde ağza alınmayacak sözlerle sloganlar atılıyor.

Eylemciler Akıncı'yı istifaya, Doğuş Derya'yı ise dışarıya çağırıyorlar.

Meclis avlusunda çevik kuvvet yanında, tedbir amaçlı bir ambulans da bulunuyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI ARACININ ÜZERİNE YÜRÜNDÜ!

Cumhuriyet Meclisi’ndeki yemin törenine, devlet protokolü de davet edildi. Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı. Akıncı'nın Meclis avlusuna girmesi sırasında, eylemciler Cumhurbaşkanlığı aracının üzerine yürüdü. Eylemciler Akıncı'yı istifaya çağırıyor.

YENİ VEKİLLER YEMİN EDİYOR!

Meclis’in 9’uncu dönem ilk toplantısı bugün saat 10.00’da, en yaşlı üye sıfatını taşıyan milletvekili TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli başkanlığında başladı.

En genç iki milletvekili HP İskele Milletvekili Mesut Genç ile YDP Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu da katiplik görevini üstleniyor.

Ant içme, ilçelerin ve milletvekillerinin soyadlarının alfabetik sırasına göre yapılıyor. Buna göre Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Lefkoşa sırası izleniyor.

Milletvekilleri Anayasa’da yer alan milletvekili andını kürsüde okuyarak yemin ediyor.

Milletvekili andı

Göreve başlayacak milletvekillerinin okuyacağı ant şöyle:

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

TAK muhabirinin Meclis’ten aldığı bilgiye göre yarınki toplantının gündeminde ant içme yanında Başkanlık Divanı seçimleri de yer alıyor ancak bu gündem maddesi hükümet henüz oluşmadığı için ertelenecek.

 

Gündem Haberleri

"Enflasyon rakamları piyasadaki pahalılığı yansıtmıyor"
Kamuda yetkili 5 sendika Maliye Bakanlığı'nda eyleme gidiyor
Erhürman-Holguin görüşmesi bugün gerçekleşecek
Meteoroloji Dairesi'nden Karada ve denizde fırtına uyarısı!
5 gün boyunca yer yer sağanak bekleniyor